Despre mine

Sunt Tina Petrăreanu, absolventă a UMF Carol Davila din București, specializarea fiziokinetoterapie (1999-2004). Acolo am pus bazele medicinei alopate, învâțând să fac terapie fizică.
În perioada februarie 2010 – septembrie 2012, am urmat un program de formare in psihoterapia sistemica a familiei si cuplului in cadrul APFC Iasi, o asociatie acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania.
Studiile de psihoterapie m-au învățat să ma întreb ce stă în spatele comportamentului oamenilor, să nu mai judec sau să pun etichete, să urmăresc firul rosu mereu prezent în interacțiunile dintre oameni.

Între 2013 și 2016 am urmat cursurile Facultății de Psihologie din cadrul Universității Spiru Haret, iar între 2019 și 2021 Master în Psihologie Clinică la aceeași Universitate.

Consider că echilibrul este esențial pentru o viață sănătoasă.Echilibru între serviciu si familie, între studiu si recreație, între material și spiritual.

Cred în oameni și în puterea lor de a-și modela destinul. Practicând psihoterapia- care este in acelasi timp o meserie, dar și marea mea pasiune- pot fi martora acestor modelări, lucru care îmi aduce o bucurie imensă.

Am învățat mai multe tehnici și mai multe abordari, pe care le folosesc atunci cand este nevoie, însă simt și știu că deasupra tuturor este conexiunea între oameni, acea legatură nevazută capabilă să mute munții din loc.

Din vara lui 2020 am început să ofer consiliere psihologică angajaților din companii multinaționale din Europa și Orientul Mijlociu și am putut să observ că, indiferent de cultură, când ajungem pe tărâmul psihologiei, problematica prezentată este aceeași : oameni de peste tot suferă de anxietate, au probleme în relații sau muncesc până la Burnout.

La mai mult de zece ani de la prima mea ședință în calitate de psihoterapeut, pot să afirm că schimbarea este posibilă, în anumite condiții, de asumare a schimbării din partea beneficiarului, dar și într-o relație de încredere cu terapeutul.

3 gânduri despre “Despre mine

  1. Pingback: Guest post: “Asa sunt eu!” | Cum sa gandesti ca sa te deosebesti

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.