Puterea mintii asupra materiei

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Gandirea obisnuita- gandurile cotidiene nu solicita nici un efort. Gandurile se repeta zi dupa zi pentru ca activam aceleasi retele nervoase, conform acelorasi tipare, combinatii si succesiuni. Prin repetitie, conexiunile nervoase se consolideaza.
Pana acum 20 de ani se stia ca in creier exista conexiuni rigide, iar neuronii sunt singurele celule din corp care nu se refac. Ultimele cercetari vorbesc despre „neuroplasticitate”, capacitatea creierului de a se remodela, reforma si reorganiza la varste avansate.
Joe Dispenza, in cartea lui „Antreneaza-ti creierul!” ne prezinta concluziile studiului pe care l-a facut in urma autovindecarii coloanei sale vertebrale fracturate. El si-a spus ca daca a putut face asta, probabil exista si alti oameni care s-au autovindecat de boli grave, poate chiar incurabile. I-a gasit, intervievat si a strans laolalta ceea ce aveau acesti oameni in comun.
Inainte de a enumera ce aveau in comun, sa mentionez ce aveau diferit: religia era diferita sau chiar nu aveau vreo afiliere religioasa , nu aderasera cu totii la miscarea New Age, erau barbati si femei de varste, rase, credinte si culturi diferite, cu meserii felurite si variate niveluri de educatie si de trai. Numai unii faceau exercitii fizice in fiecare zi. Aveau obisnuinte diverse in ceea ce priveste consumul de bauturi, fumatul, privitul la televizor si celelalte medii de informare. Nu erau cu totii heterosexuali, iar unii erau inactivi din punct de vedere sexual.
Cele 4 puncte pe care le aveau in comun:
1. Credinta intr-o ordine sau o inteligenta superioara
Fie ca o numeau scanteie divina, spiritualitate sau subconstient, ei recunosteau existenta unei forte interioare care le dadea viata clipa de clipa si care stia mai multe decat puteau ei cunoaste ca fiinte umane. Mai mult, daca s-ar fi putut racorda la aceasta inteligenta, ar fi putut s-o determine sa actioneze in favoarea lor.
Aceasta inteligenta superioara nu are nimic mistic, ci este acelasi spirit care organizeza si regleaza toate functiile corpului. Aceasta este forta care face inima sa bata neintrerupt de peste 100.000 de ori pe zi, fara sa se opreasca vreodata ca sa se gandeasca ce face. Asta inseamna peste 40 milioane de batai pe an, aproape 3 miliarde de pulsatii pe parcursul unei vieti de 70-80 de ani. Si toate acestea se petrec automat, fara pauze de intretinere, curatenie, reparatii sau inlocuire. O constiinta superioara care da dovada de o vointa care o depaseste cu mult pe a noastra.
2. Gandurile sunt reale – gandurile ne influenteaza in mod direct corpul
Este deja confirmat stiintific ca fiecare gand produce o reactie biochimica la nivelul creierului. Gandurile pozitive, de fericire, inspiratie , produc dopamina, cele de suparare, ura, autodepreciative, produc neuropeptide. Astfel, prin intermediul acestor neurotransmitatori, corpul va simti senzatii de placere, respectiv neplacere, ceea ce inseamna ca gandurile devin neintarziat materie.
3. Ne putem reinventa pe noi insine
Este vorba despre un proces caruia i se va aloca un timp special, intr-o stare de reflectie. Intrebarile de genul „Ce-ar fi daca. . . ?” sunt vitale pentru acest proces: ce-ar fi daca n-as mai fi nefericit, daca n-as mai suferi si daca m-as putea schimba? Ce-ar fi daca nu mi-as mai face griji, nu m-as mai simti vinovat sau n-as mai purta ranchiuna? Ce-ar fi daca as incepe sa recunosc cum stau lucrurile si fata de mine, si fata de ceilalti ?
Este de mare ajutor gasirea unor persoane – exemplu de urmat: pe cine cunosc eu si e mereu fericit? Cum se poarta? Ce-as putea face sa fiu si eu asa? Ce-ar trebui sa spun, sa fac, cum ar trebui sa gandesc si sa ma port ca lumea sa ma vada altfel? Ce anume vreau sa schimb la mine?
4. Ne putem concentra atat de bine, incat pierdem notiunea de timp si spatiu
Este vorba de exersarea observarii obiective a gandurilor deja consacrate, lucru care necesita efort. Daca ceri de la 3 cunoscuti diferiti ai unei persoane sa iti spuna despre ce vorbeste aceasta persoana cel mai adesea, probabil ca laitmotivul vietii ei va iesi curand la iveala. Nu este la fel de usor atunci cand este vorba despre propria persoana. Chiar daca ai descoperit care e problema, mai mult ca sigur ca nu vei recunoaste spontan toate formele de manifestare ale acesteia . Este nevoie sa invingi indoiala de sine, teama, vocile celor din afara, vechile obisnuinte – care sunt ca sleaurile pe care le formeaza masinile iarna in zapada – pentru a atinge un nou nivel de constiinta.
Atunci cand se concentreaza in interior, prin autocontemplare, cand exerseaza mental noi posibilitati de a deveni altcineva, oamenii sunt in stare sa se cufunde atat de adanc in propriile ganduri, incat, cateodata, atentia li se detaseaza complet de corp si de cele din jur, care par a se topi sau disparea. Dispare chiar si conceptul de timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s