Ce este si ce nu este hipnoza

Hipnoza elimina barierele constientului si instaureaza gandirea selectiva. Acest lucru poate fi realizat printr-o relaxare fizica si mentala, obtinute prin tehnici specifice. Insa beneficiarul este constient in orice moment si o portiune a mintii sale a ramas de veghe, astfel incat este capabil sa iasa singur din transa in cazul in care aude sugestii pe care nu le doreste sau este vreun pericol pentru el.

Imagine

Am vazut in filme oameni sub efectul hipnozei care, atunci cand aud un cuvant trigger, intra imediat in transa.  Acest lucru poate fi adevarat, dar este doar partea de spectacol. In realitate lucrurile se intampla intr-un timp mai indelungat, iar acesti triggeri sunt folositi mai ales pentru autohipnoza  care prelungeste efectele sedintei propriu-zise.

De asemenea, am mostenit din secolul trecut ideea de hipnoza cu ajutorul unui pendul sau prin a privi intr-un punct fix sau in flacara unei lumanari. Aceste tehnici sunt doar metode de concentrare a atentiei, lucru  ce poate fi realizat si altfel.

La ce poate fi folosita hipnoza? Pentru ca ofera subconstientului sugestii pozitive (stabilite de comun acord cu beneficiarul!) si rescrie astfel asteptarile subiectului, hipnoza poate sa dea rezultate rapide in cazuri de :

-frici, fobii

-cresterea performantei academice/profesionale

-imbunatatirea memoriei

-imbunatatirea capacitatii de relationare

-renuntare la fumat

-obezitate

-terapia durerii

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s