Disfunctia tiroidiana- cauze spirituale

Tiroida este situata la nivelul gatului  si o disfunctie la nivelul ei sugereaza  o sugrumare, o intrerupere a fluxului energetic dintre cap si corp, cu alte cuvinte o separare intre ganduri si sentimente.

bigthyroid_bun

In cazul hipofunctiei, pacientul devine mai inert si mai gras, in viata lui apare o letargie, nu se mai intampla nimic energetic. Simbolic, nu isi mai doreste sa fie viu. Pielea sa tabacita il fereste sa mai simta mediul inconjurator.

Intrebari vindecatoare:

-Ce ar trebui sa las sa moara pentru a deveni din nou viu?

-Unde este locul meu in care as putea trai si prospera?

-Cum imi pot transforma resemnarea in daruire, fatalismul in supunere?

In cazul hiperfunctiei, metabolismul crescut produce o foame arzatoare, pacientul poate manca continuu fara sa se ingrase.Simbolic, apare tema aviditatii de posesiune, acesti oameni aduna cu nesat si tot nu este suficient. Forta care motiveaza vointa individului de a realiza mai mult este fie teama de neacceptare, fie teama de a nu fi suficient de bun.

Gusa exterioara arata pretentia de posesiune si de putere nemarturisita, in timp ce gusa purtata in interior nu te lasa sa inghiti si sa respiri.

Intrebari vindecatoare:

-Ce frica imi sta in gat?

-Ce transformare in viata mea este in intarziere?

-Ce se ascunde in spatele capacitatii mele exagerat de mari de a fi saritor?

Medicina alopata trateaza pacientii medicamentos si le explica ireversibilitatea conditiei lor : o data ce un lob tiroidian este atrofiat, asa va ramane  si tratamentul trebuie urmat intreaga viata.

Neurostiintele  ne dovedesc ca celulele permanent inlocuite  de unele noi- la 6 luni 70 % din celulele corpului sunt inlocuite- pot primi o noua informatie  pe baza careia apar insanatosiri ale organelor.  Chiar si materialul genetic este supus modificarilor, nu in sensul in care se adauga sau se scot gene, dar cele deja existente la nastere pot fi activate sau dezactivate de diversi factori, precum stilul de viata, exercitiul fizic, dieta, managementul stresului, meditatia.

Sursa foto : http://www.tiroida.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s