Cum sa-ti pastrezi focusul (rezumat seminar Andy Szekely)

Am participat la un seminar sustinut de Andy Szekely si Zoia Zarnescu al carui scop era sa aflam cum se obtine claritatea pentru indeplinirea obiectivelor in cel mai scurt timp si cu cele mai mici investitii.Motivatia seminarului porneste din biografia oficiala a lui Warren Buffett, in care este consemnata urmatoarea  intamplare : luand masa impreuna Bill Gates si Warren Buffett, acestia au fost intrebati de tatal lui Bill, gazda, cum ar descrie intr-un singur cuvant factorul cel mai important care aduce succesul si ei au raspuns in cor FOCUS.

download

Vreau acum sa impartasesc notitele mele de la seminar.

F-foloseste inteligent cele 3 resurse de baza:timp, energie si bani

O-optimizarea resurselor

C-competente cheie, care sunt si cum le poti folosi

U-unificarea echipei

S-selectezi oportunitati

F: Iti clarifici care sunt resursele de care dispui in acest moment si tii cont de ele. Dorintele se prioritizeaza in functie de resurse. Wishful thinking reprezinta antrenament pentru dezamagire. Daca esti un proaspat absolvent, cu multa energie si fara obligatii familiale, poti accepta un job la care trebuie sa muncesti in urmatorii 3 ani 10-12 ore pe zi, daca ai familie un asemenea job nu iti va mai lasa timp de petrecut impreuna cu familia si iti va aduce frustrare.

O: faci managementul resurselor, le organizezi si vezi in ce mod poti sa le inlocuiesti pe una prin cealalta, cum poti folosi energia si timpul de care dispui pentru a le transforma in bani , cum poti folosi banii sa obtii mai mult timp pentru tine         ( platesti pe cineva sa iti calce rufele), cum poti folosi timpul sa te energizezi ( dormi mai mult- un sportiv de performanta are de exemplu nevoie in medie de 8 h si 36 minute  pe noapte pentru a fi performant sau te duci la sala sa faci sport)

C: ce talente ai? Ce-ti place sa faci foarte mult? Ce iti da energie atunci cand faci? La ce te pricepi sau ai putea sa te pricepi?

U: unificarea echipei – delegi ce nu iti place sa faci. Chiar daca muncesti singur, poti sa ai colaboratori externi ocazionali, cum ar fi cineva care face drumurile pentru tine daca tie iti place doar munca in birou

S: selectezi oportunitatile in functie de misiunea ta si valorile tale

Pentru focusul zilnic este important sa faci doar un singur lucru la un moment dat, astfel incat castigi timp, nu te mai lungesti ca o peltea si dai loc creativitatii.

Avem deseori senzatia ca sunt prea multe pe capul nostru, dar de fapt sunt in capul nostru, acele ganduri colaterale care ne impiedica sa ne concentram si ne obosesc.

E posibil ca la un moment dat in viata ( sau o perioada) sa nu ai resursele necesare pentru indeplinirea visului tau. Nu renunta, doar amana.

Cele 3 paradigme care ii impiedica pe oameni sa schimbe ceva ce nu le place:

NU POT

NU EXISTA CONDITII

NU MERIT

Remediu: fake it till you make it. Inregistreaza un singur succes, apoi mintea ta generalizeaza, unde mai poate aplica reusita

Cele 6 arii importante pentru ca oamenii sa fie fericiti:

1.Corp-sanatate, energie, vitalitate, rezistenta.

2.Cash-esti multumit cu cat castigi? Te simti prosper?Nu esti obsedat? Important este progresul.

3.Cariera-sa ai o strategie de evolutie profesionala.

4.Conectare interumana- relatii autentice in anturaj. Legea asocierii spune ca suntem la acelasi nivel de motivatie cu media motivatiei grupului din care facem parte. Cand schimbi grupul de referinta e nevoie de 2 ani pentru reajustare.

5.Crestere personala : all leaders are readers. Citeste o carte, ascult-o si vezi un discurs al autorului.

6.Contributia- dorinta de a oferi celui din preajma mea ceva ce eu stiu.

Cele 6 arii trebuie gestionate astfel incat sa obtii succes in fiecare, dar nu in detrimentul celorlalte.

Tips & Tricks: daca vrei sa scazi ora la care te culci, cu o ora inainte de ora propusa pentru dormit, nu mai vedea nici un ecran! Nu FB, tv, tableta. Forteaza-te sa stai cu ochii deschisi pe intuneric si daca nu adormi in 20 de minute, ridica-te  si fa o integrama sau citeste dintr-o carte. Nu lasa sa intre lumina pe geam, scoate ledurile din camera, in special pe cele albastre.

Sa va fie de folos!

sursa foto: http://www.linkedin.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s